zoek
19-12-2012 >>

laatste nieuws

Dit jaar is wel heel erg snel gegaan. Begin dit jaar waren we alles nog aan het afbreken. Nu beginnen de contouren van een nieuw Bietje zich af te tekenen.
Ik durf wel te stellen dat we een boeiend jaar achter de rug hebben. We hebben dit jaar langdurig uit eigen tuin groenten kunnen leveren. Dat is echt een prestatie. Met de complimenten aan de vrijwilligers, cliënten en mijn collega's. Winkel omzet is aan het groeien. Aantallen pakketten zijn aan het groeien. We doen mee met "Goei Eten". We hebben de eerste kok als klant. Allemaal wel voorzichtig, maar toch!Voor het komend jaar hebben we grootse plannen. We gaan kippen houden. Vanaf de eerste week van februari hebben we 30 nieuwe biologische legkippen. Komen er 2 nieuwe wandelkappen bij. Dit zijn verplaatsbare koude kassen die er voor gaan zorgen dat we eerder en later in het jaar verse groenten kunnen blijven leveren. Koelcel vergroten en vernieuwen. Daarnaast wil ik de grond in Moerenburg voor een deel in productie gaan nemen. Hierdoor zullen we onder andere een gevarieerder aanbod kolen kunnen leveren.

Maar we hebben ook een grote uitdaging voor onze kiezen. Ook Traverse ontkomt er niet aan te moeten bezuinigen. Dat heeft direct tot gevolg dat we minder personeel tot onze beschikking zullen hebben. Wel moeilijk als je eigenlijk wil groeien met je tuin. Het ziet er daarom naar uit dat we nog meer gebruik hopen te kunnen maken van vrijwilligers. Zij zullen een belangrijke rol gaan vervullen in de werkzaamheden op en rond Ut Rooie Bietje.
Zie hier de uitdaging. 

Daarom ben ik ook erg trots op jullie (klanten van ut bietje) . Jullie zorgen er toch maar voor dat, door het afnemen van biologische groenten van Ut Rooie Bietje, deze plek in stand blijft voor onze cliënten en vrijwilligers. Neem van mij aan dat de noodzaak van dit soort plekken heel erg groot is. Daarvoor wil ik jullie bedanken.

Daarom wens ik jullie allemaal fijne dagen toe. Ik hoop dat het volgend jaar met jullie goed gaat.

Vincent de Wolff
Tuinder "Ut Rooie Bietje"

 De inhoud van het pakket van week 51: 

 

klein

middel

groot

       

knolselderij

1

1

1

bietenmix

300 gr

500 gr

700 gr

rode kool

1

1

1

stoofpeertjes

3

5

7

venkel

1

2

3

zuurkool

1

1

1

winterpostelein

75 gr

125 gr

175 gr

spruiten

300 gr

500 gr

700 gr

winterwortel/prei*

1

2

3

spruiten top**

1

1

1

 

 

 

 

 

 

* Bedoeld om ergens bij weg te snijden bijvoorbeeld in de soep (met een stukje van de knolselderij) of in een stamppotje.

** We hebben een aantal spruitkolen compleet geoogst. De top van deze planten kan gebruikt worden in een stamppot.

Dit naar authentiek oud-Brabants gebruik. Mooi he?       

Eet smakelijk