zoek
23-01-2013 >>

un bietje nieuws week 4

Het moet nog ingericht worden
met legkasten en slaapstokken. Voor de buitenkooi worden buizen aan elkaar gelast en gedeeltelijk bekleed met gaas. Begin van de week kon er nog buiten gelast worden maar vandaag was het daar echt te koud voor.

Dus hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn we binnen bij de houtkachel aan een activiteit begonnen die al een tijdje op ons verlanglijstje staat. We zijn insectenhotels aan het maken in allerlei soorten en maten. Goed om je tuin aantrekkelijker te maken voor o.a. solitaire bijen om er te nestelen en stuifmeel te verzamelen. We willen ze voor de verkoop aan gaan bieden in onzeinsektenhotel winkel.
Ook hopen weuiteindelijk een groot bouwsel te construeren dat een prominente plek in de voortuin zal krijgen. Niet alleen voor bijen maar ook vlinders, lieveheersbeestjes en nog veel meer.
Helaas hebben we deze week, vanwege de vorst, niets van eigen land kunnen oogsten.

De inhoud van het pakket van week 4: 

 

klein

middel

groot

       

zuurkool

250 gr

500 gr

750 gr

raapstelen

1bs

1,5 bs

2 bs

schorseneren

500 gr

750 gr

1 kg

knolselderij

1

1

2

knolvenkel

1

2

3

 

Eet
smakelijk