zoek
11-06-2013 >>

Un bietje nieuws week 23

3 nachten terug tikte het kwik 4 graden Celsius. Wind uit het noorden. Ik kan niet anders zeggen: “Bijzonder”. We zijn met z’n allen ruim een 1 1/2 maand later dan andere jaren. Dat zie je dus terug in het aanbod en de prijs van de groenten.

Ik heb besloten om toch een groot deel van de groenten uit eigen tuin in het krat te stoppen. Ik had een rondje tuinders gedaan en die konden niet veel meer leveren dan ik zelf in de tuin had staan. Hier wringt het hier-en-nu-principe. Ik ben ook gewoon toe aan verse wortelen, sappige bietjes, knapperige boontjes, vroege aardappelen, courgettes, rode tomaten, komkommers van eigen land. Die zijn er gewoon nog niet. Om groenten uit Egypte in het pakket te stoppen gaat mij te ver. We hebben wel eigen producten als rabarber, stengel ui, stengel knoflook en eieren. Ik vraag mij zelf wel eens af of jullie dat zouden willen bijbestellen.

Voor de spijsvertering heb ik nog een artikel bijgevoegd over gangbare en biologische landbouw. Altijd stof voor een levendige discussie. 

Het groentepakket van week 23 : 

 

Klein

Middel

Groot

       

Kropsla

1

1

2

Bosbiet

1

   

Bosprei

3

4

5

Paksoy

 

1

1

       

Eikenbladsla

     

Spitskool

   

1

Stengelui/stengelknoflook

3

4

5

 Eet smakelijk!