zoek
11-09-2013 >>

Un bietje nieuws - week 37

Beste mensen,

Grenzen. Dat is toch wel het thema dat mij de laatste dagen achtervolgt. Grenzen stellen, over je grenzen gaan, grenzeloos, grensbepalend, fysieke grenzen, grenzen aan wat de grond aankan (die geeft zijn grens wel aan: verharding) grenzen in communicatie, graag grenzen willen verleggen. Maar boven al je eigen grenzen bewaken.

Een zorgboerderij, dat is wat Ut Rooie Bietje is, is eigenlijk een grote oefening van het bewaken van grenzen. Onze mensen, dak- en thuisloos, vaak met verslavingsproblemen, weten hier alles van.

Mij collega’s hebben hier een dagtaak aan om samen met hen te leren de grenzen opnieuw te stellen. Maar voor al te verkleinen. En Ut Rooie Bietje moet om deze plek te kunnen laten voort bestaan zijn grenzen juist gaan verleggen. Best leuk!

Op 28 september gaan we met D’n Ark een verlate lunch organiseren. Met veel producten uit eigen tuin. Kijk voor deze grensverleggende activiteit op www.dnark.nl. Mogelijk is deze al volgeboekt. We zijn al bezig met het plannen van een nieuwe datum en thema. Maar dat vertel ik nog niet! Hou het in de gaten!

Eet smakelijk,

Vincent en Femmes