zoek
18-09-2013 >>

Un bietje nieuws - week 38

Beste mensen, 

Het ligt echt aan onze regenmeter. En daar voor ons excuus. Deze heeft maanden onder het afdak gestaan. Iemand had bedacht om deze buiten te zetten en….

De natuur is toch wel een mooie afspiegeling, ook van ons leven. Heel lang mooi weer en dan ineens is daar de herfst. Een soort van tranendal in de vorm van wel 120 mm regen gevallen in maar een paar dagen. Bij mooi weer kan er van alles. Bij minder mooie (weers-) omstandigheden moet je de zaken over een andere boeg gooien. Dan moet je weer even terug naar jezelf en bedenken hoe nu verder. Bij ons in de tuin is dat niet anders. De regen heeft er voor gezorgd dat je op plekken tot je enkels in de grond wegzakt. En dan is lopen over het land “not done”. We zijn daarom volop bezig voor onze mensen winteractiviteiten aan het organiseren. Gelukkig staan er nog veel gewassen op het land en zijn we volop bezig met het vol plannen, planten en zaaien van onze tunnels. Winterpostelein, veldsla, mizuna, enz..

Met enige regelmaat berichten we over een bijzondere vlinder. De koninginnenpage. Daar hebben we meer dan 10 rupsen van opgevangen en een goed onderkomen gegeven in de vorm van een vlinderkooi. Dat klinkt beperkend maar dat is het niet. Deze gaaskooi wordt bij ons op zolder opgeslagen en in het voorjaar weer buiten gezet. Zo aan het begin van het herfst en winterseizoen toch verwachtingsvol naar het volgend jaar.

We gaan boontjes plukken maar ik weet niet hoeveel er van af komt. Als extra in het pakket maar ik weet nog niet hoeveel.

Eet smakelijk,

Vincent en Femmes