zoek
08-10-2013 >>

Un bietje nieuws - week 41

Beste mensen,

Er is geen ontkomen aan. Bij een hele week werken krijg je hier toch minimaal één kastanje op je bol. En dan zijn het ook nog eens wilde, niet te eten! Toch ben ik erg blij met onze kastanjeboom. Behalve dat ik het een hele mooie boom vind houdt hij (of zij, wie kan het me vertellen?) fier de wacht bij de voordeur. In de zomer zoeken we allemaal verkoeling onder het bladerdak, en nu laat hij luid van zich horen met een kastanjeregen. Zo houdt hij ons wakker, en vertelt dagelijks dat het écht herfst is.

Dat is op het land ook goed te zien. Al het blad van de pompoenen verdort, de oranje en gele pompoenen knallen er nu uit. Een mooi gezicht is dat zo in het zonnetje. Al onze aardappels zijn gerooid, de appels geplukt en er zijn al veel gewassen opgeruimd. Deze week zijn de tomaten aan de beurt. Wil je nog genieten van onze heerlijk zoetsappige cherrytomaatjes, kom dan nog snel even langs! (sorry, je moet wel onder de kastanjeboom door om bij de winkel te komen)

Gelukkig planten we ook weer iets nieuws, anders wordt het wel een hele kale boel. Liefhebbers van veldsla en winterpostelein: er is druk gezaaid, de plantjes komen al op! Volgende weken gaan we ze uitplanten. Nog even geduld voordat ze op je bord liggen. Wat al wel op je bord kan: Andijvie. In een salade met peertjes en walnoten, of gewoon ordinair in de stamp. Eet smakelijk!

En met die wilde kastanjes, wat doen we daar mee? Poppetjes maken, knikkeren, kinderen weten er wel wat op. Maar eigenlijk heb je aan twee kastanjes genoeg. Eén voor in je linker- en één voor in je rechter broekzak. Zo blijf je in balans bewegen, en krijg je geen last van je rug. Echt waar.

Namens ons allen: Geniet er van!

Femmes