zoek
08-11-2013 >>

Un bietje nieuws - week 45

Lieve mensen,

Droge zomers geven een natte herfst, zegt men.

Vervelend wanneer zo’n weerspreuk ook echt blijk te kloppen. Eén groot waterballet hier op Ut “Verdronken” Bietje! Ik denk dat we de Mizuna deze week met de kano moeten gaan oogsten.

Producten van eigen land oogsten. Dat is toch wel heel mooi. Vorige week prachtige kroppen andijvie van bijna een kilo. Deze week heerlijke bosjes Mizuna. Wij zijn er trots op. Ik vind ze nóg lekkerder dan de gewone raapstelen. De kinderen van mijn vriendin zijn er helemaal dol op. Zo dol, dat ze drie keer raapstelensalade op scheppen, en maar één keer friet. Ik zal haar het recept eens ontfutselen. Over recepten gesproken: we ontvingen van een van jullie een heerlijk recept met boerenkool voor het maken van boerenkoolchips. Waarvoor dank, we zullen het op de site zetten, zodat iedereen er van kan genieten.

Waar wij ook trots op zijn, dat zijn onze cliënten. Gisteren met die blubber toch komen werken. Niet zeuren maar kruien met die geitenmest! We zijn een grote composthoop aan het opzetten. Een berg tuinafval en geitenmest. Dat wordt super compost. En ook al is het bloemenseizoen op z’n eind, toch maakt iemand nog een paar mooie stukjes voor op tafel. Complimenten!

Oogsten is ook als één van onze cliënten een baan heeft gevonden. En dat is zo! Dat betekent vaak de slagroom op een heel proces wat doorlopen is. Misschien wel mooier dan die geoogste krop andijvie.

Tot slot het laatste goede nieuws:
Is het in november nat en koel,
’t is van een zachte winter een voorgevoel! 

Zo kan het wel weer.

Namens ons allen: eet smakelijk

Femmes en Vincent