zoek
28-11-2013 >>

Un bietje nieuws - week 48

Wij zijn aan het opruimen in de tuin. Roodlof en de Groenlof zijn hierna niet meer uit eigen tuin. Zo ook de mini Venkel. Wel hebben we voor nog een keer Andijvie, volop Prei, Winterpostelein, Mizuna, Taysoi, Raapstelen, Rucola, Veldsla, Rammenas, Bietjes, Boerenkool en ook nog Spruiten. Aardappelen komen ook nog steeds van eigen grond. En in de vriezer hebben we Nieuwzeelandse Spinazie en Courgette soep ook uit eigen tuin. Jammer dat de ingevroren soep niet in het pakket kan. Ik zou ze bijna vergeten onze Pompoenen!

Ik dacht even dat we niets meer hadden. Voorlopig hebben we dus nog wel groenten van Ut Rooie Bietje!

Ik doe mee met een initiatief dat heet "Kostelijk Brabant". Dit is een initiatief van één van de boeren die zaaizaden veredeld voor het zadenbedrijf Bingheimer Saatgut. De bedoeling is dat we niet alleen productieve rassen zaaien, maar vooral smakelijke rassen. Uiteindelijk zouden de groenten onze smaakpapillen moeten strelen. Niet waar?
We hebben het al een keer gedaan voor Veldsla. 5 rassen: Vit, Elan, Noordhollandse, Baron en Radon, afkomstig van 3 biologische bedrijven. Zeer intensief; 15 verschillende bakjes proeven en beoordelen.

Dat zelfde ga ik doen met 5 verschillende Boerenkool rassen, hier op de Biet geteeld en als je wilt kun je ook komen! Kun je mee beslissen welke Boerenkool er volgend jaar geteeld wordt en uiteindelijk op je bord beland. Zondag 15 december in de middag. Programma volgt.

Eet smakelijk!