zoek
18-12-2013 >>

Un bietje nieuws - week 51

De kerstdagen staan voor de deur, zo ook het nieuwe jaar. Dat betekent lekker eten en veel vrije dagen. Maar vooral ook even niets! Heerlijk.

Voor ons op de Biet is dat ook het geval. Wij zijn gesloten van maandag 22 december tot en met donderdag 2 januari 2014. Vrijdag 3 januari is de winkel weer open en leveren we weer een groentepakketten.

A.s. vrijdag leveren we alweer het laatste pakket voor het jaar 2013. En nog steeds groenten uit eigen tuin. Lekker en basic! En krieltjes, als extraatje. Afgelopen 2 weken hadden we op de biet een aantal keer krieltjes in de schil gekookt en gebakken in de oven. Vooral gebakken in de (olijf)olie met zout en rozemarijn, erg lekker. Dat heeft mij op het idee gebracht jullie in deze smulpartij te delen. Vandaar.

Verder zijn we voorbereidingen aan het treffen voor Bazouq, de overdekte kerstmarkt in de koepelhal in Tilburg.  A.s. zaterdag en zondag (21 en 22 december) is Ut Rooie Bietje daar ook van de partij. Samen met ’t Schop uit Hilvarenbeek (biologisch rundvlees) en Sprankenhof uit Udenhout (biologische jams en chutneys) vormen we “biologisch uit de buurt”. Kom langs en proef onze eigen gemaakte Rucolapesto met rucola uit de eigen tuin. Deze (geheel biologische) pesto verkopen we exclusief op de Bazouq.

Even terug naar het pakket van deze week. De pompoen gaat mogelijk gedeeld worden omdat ze echt heel groot zijn. Mogelijk een halve pompoen in de cellofaan. Overigens gekoeld goed houdbaar. Hieronder vind je een overheerlijk recept met deze pompoen. De rode peper gaat daar ook in! Dadels en koriander kun je bij ons bijbestellen. Oeh, echt lekker.

Eet smakelijk, prettige feestdagen en tot volgend jaar.!