zoek
05-02-2014 >>

Un bietje nieuws - week 6

Ik zit en sta hier in de keet op de biet en kijk naar buiten en er wordt hard gewerkt. Rechts van de keet zijn ze aan het hout zagen. Ver voor mij, achter op het terrein worden bomen gesnoeid. Links is men bezig met een krat constructie te maken. En in de kantine wordt soep gekookt, metalen beugeltjes worden voorzien van nieuw wit touw, dan kunnen we de Tomaten en de komkommers weer ophangen in de tunnels. En door het gebruik van wit touw in plaats van groen touw, zomaar 3% extra productie (Werkelijk! Is ooit onderzocht!) Er is een 3-de tunnel besteld. Plant- en pootgoed besteld. Zaaizaden ook besteld! Dat is weer verwachtingsvol.

Deze week in het groentepakket: een mengeling van wortel, , blad/stengel, bloem en blad.

Tatsai is een Paksoiachtige. Kan zijn dat er alle een bloeiwijze in zit. Geen nood! De gehele plant is eetbaar. Het lekkerste zijn uiteraard het blad en de stelen. De bloei heb ik zojuist geproefd, ook prima te eten. De steel is naar onderen toe wat houtiger. Op de broccoli en de bietjes na komt alles nog steeds van eigen bodem!

Alsjeblieft!