zoek
25-02-2014 >>

Un bietje nieuws - week 9

Beste mensen, 

Loop je over de tuin met 2 mensen waarmee je zo in gesprek gaat over ontwikkelingen rond Ut Rooie Bietje en Moerenburg. Zegt een van de twee:”Waarom heb je nog geen planten op het veld staan?” Interne stilte…… Twijfel. Heb ik iets gemist? De temperatuur is wel hoog…. Het is toch februari….? Loop in mijn gedacht het teeltplan nog eens door….. Nee…..“Dat klopt.” zeg ik uit mijn gedachte loop komend. “De grond is nog echt te koud, jij en ik en dus ook de plantenwortels vinden met nog echt te koud in de grond.” Handen in de grond. Het klopt. Afhieuw!

Een slordige 800 tuinbonen ingelegd (zo heet dat) Mizuna gezaaid, ga nog vroege bloemkolen zaaien. We zijn mest aan het uitrijden. Actie!

Ook nog ontwikkelingen op de Biet zelf. We hebben een vacature voor een nieuwe collega die zorg en tuinbouw kan combineren. Mocht je iemand weten dan zou je kunnen kijken of verwijzen naar de site van Traverse.

Administratief. Ik kreeg terecht van een aantal van jullie de vraag waarom januari nog niet gefactureerd is. De grote jaarlijkse controle slokt alle administratieve kracht op die binnen Traverse voorhanden is. Binnen nu en 2 weken zou het een en ander voor Ut Rooie Bietje weer op de rit staan. Bedankt voor jullie geduld.   

En het groentepakket? Nog steeds voor een deel uit de tuin. Wel echt de laatste keer Boerenkool. Deze is wel erg lekker. O ja, deze week een keer geen winterpostelein. Ook wel eens leuk. Ze zeggen wel eens :”geen bericht, goed bericht”. Toch ben ik benieuwd of de winterpostelein nog steeds goed viel. Het zit al weken op een rij in het pakket. Ik zal eerlijk zijn, dat is best gewaagd! Vind ik zelf. Laat maar weten.