zoek
04-03-2014 >>

Un bietje nieuws - week 10

Dank jullie wel voor je mening over de Winterpostelein. Dat motiveert mij om de komende 14 weken Winterpostelein in het pakket te blijven doen. Grapje! Misschien nog een paar keer dan is het echt gedaan met de Winterpostelein. Fijn om te horen dat deze groente als veelzijdig wordt ervaren. Salades, stamppotten, soepen, enz. Een niet te overheersende smaak, knapperig, groene verse groente lang houdbaar, enz.

Iemand mailde: ”Als het zo vaak Andijvie zou zijn geweest, dan…..” Gelukkig voor mij is Andijvie echt iets ander dan Winterpostelein. Dat bracht mij overigens wel op het idee om deze week andijvie in het pakket te stoppen. Dat ligt dan gelukkig niet aan mij maar aan een ander.

Verder is het carnaval voor zover je dat nog niet wist. Daarom is het hier op de Biet een stuk rustiger dan anders. Toch wel een beetje last van stress. Volgende week het eerste plantgoed. En er moet nog veel heel veel gebeuren!

Het loont echt de moeite Rodekool te verwerken tot salade. Maar voor hen die Rodekool alleen versmaden als deze heerlijk gekookt is met kruidnagel en/of kaneel met (bij te bestellen!) appels van het ras Goudrenet, is dat ook gewoon erg lekker. Eet smakelijk!