zoek
03-04-2014 >>

Un bietje nieuws - week 14

Ik heb vorige week erg genoten van de mensen hier op de Biet. Dinsdag waren we in de nieuwe tunnel kolen aan het planten. Mooie rechte rijen. Plantjes strak in het gelid. Wat dat doet met mensen. Ik heb intense stiltes gehoord. Er is uit volle borst gezongen door een of meerdere mensen. Er is volop gelachen. Er is intens genoten van het resultaat. En er is nog nooit zo snel gepland. Mooi hè zo’n tuin.

Afgelopen vrijdag is de loonwerker geweest. Wat een geweld! Zo’n grote trekker. Deze heeft ¾ van het gehele terrein omgeploegd en tevens tot op 30cm diep de grond losgetrokken. Het weer was optimaal. En de grond was toe aan verluchting.

Omdat we met zo velen op de biet werken, is het soms niet te voorkomen dat er overal gelopen wordt. Ook daar waar het niet zou moeten. Dat is niet goed voor de structuur van de grond. Misschien wel een goede oefening voor ons allen dat we rekening moeten houden met de begrenzing die de natuur ons oplegt.

Misschien wel geen producten meer van het land. Toch een grote oogst! 2 van onze cliënten zijn uitgestroomd. Een ervan zit in een leerwerktraject en de ander is in zijn geboorteland een eigenbedrijf aan het opzetten. Wauw!