zoek
18-06-2014 >>

Un bietje nieuws: week 25

In de biologische landbouw spuiten we natuurlijk absoluut geen gif. Dat snappen onze mensen hier ook wel. Maar alsmaar met de schoffel en de hand de strijd met het onkruid aangaan kan soms wel eens vermoeiend zijn. “Nu heb ik al zo vaak hier op dit zelfde stuk onkruid weggehaald, houdt dat dan nooit op?”

Gelukkig is het niet enkel onkruid wat maar terug blijft komen. Onze heerlijk zoete aardbeien bijvoorbeeld. En tuinbonen, venkel, bietjes. O ja, en onze verschillende soorten sla. Kropsla, rode sla, krulsla, ijsbergsla. De nieuwe oogst aardappelen (Frieslander) dient zich ook al aan. Niets lekkerder dan nieuwe aardappelen!

Oogsten is toch wel de mooiste beloning die er is na al het schoffelwerk. Nu al heb ik zingende mensen bij de aardbeien gespot, dat belooft nog wat deze week. We oogsten voor jullie alles uit eigen tuin. Mooi he?

Wil je de hele tuin komen bewonderen, kom dan zeker naar onze  open dag op 27 juni  (11.00 tot 18.00)

Met rondleidingen, catering uit eigen tuin, leuke activiteiten voor kinderen, massage onder de appelboom, uitgebreide info van onze imkers, VELT en meer. Uiteraard is onze winkel dan ook geopend.