zoek
14-11-2014 >>

Un Bietje Nieuws

Ondanks dat we ‘Ut Rooie Bietje’ heten, houden we hier wel van kleur.  Als je weleens bij ons in de winkel bent geweest, zul je dit beamen. We hebben mooie rode uien, maar ook gele en witte.  Groene appels, sla, spruitjes, komkommer en boerenkool. Maar ook oranje pompoenen, rode kool, knalrode tomaten en witte prei. Absoluut een keer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan onze winkel. Die is overigens geopend op donderdagen en vrijdagen.

Maar de mensen die geabonneerd zijn op de groentepakketten ontvangen deze week ook veel kleur in hun pakket. En wie had gedacht dat jullie in week 46 nog een pakket zouden ontvangen vol met groente van eigen bodem?!! Daar zijn we wel een beetje trots op. En als lekker extraatje zit er deze week een mooie kruidenmix bij. Deze kruiden hebben we geoogst in de voortuin van Ut Rooie Bietje.

Tip: de salie smaakt heerlijk over de pompoen. En de rozemarijn kun je heerlijk bij aardappeltjes in de oven doen. Teentje knoflook erbij en je kan bijna een restaurant beginnen! 

Maar het oogsten van eigen land begint wel onderhand op zijn einde te lopen. Mede daarom gaan we morgen met onze mensen wilgen knotten aan de Piushaven. Dit is een heerlijke klus met dit mooie weer en ook dankbaar want we mogen de wilgentenen meenemen om er iets creatiefs van te maken. We hebben zelf wel wat ideeën, maar meer creatieve ideeën zijn altijd welkom!!