zoek
29-04-2015 >>

Groentes en bloemen gaan weer groeien!

Eindelijk, het eerste bietje nieuws van dit jaar. Het weer wordt beter en de groentes en bloemen gaan weer groeien. Dit jaar hebben we al hard gewerkt.

Wat is er al gebeurd op het land?
We zijn begonnen met het onderwerken van de winterrogge. Daarna hebben we alles plantklaar gemaakt en zijn de plantbedden uitgezet. Dat alles was al een behoorlijke klus, maar het werd ons dit keer wel iets gemakkelijker gemaakt. Ut Rooie Bietje heeft namelijk een nieuwe aanwinst: een trekker met de naam Urbie. Onze teler Erik heeft er al menig uur op gemaakt. Deze, inmiddels al trouwe metgezel, vreet en knaagt zich een weg door de grond heen met een fraai plantbed en  fijne structuur tot gevolg. Onze medewerker bewerkten dit nog even na met een hark, waarna we klaar waren om de nieuwe plantje te ontvangen.

Waar zijn we nu mee bezig?
Op dit moment zijn we nog bezig met een andere grote klus: het plaatsen van een nieuwe omheining. Dit jaar hebben de konijntjes een doorgang gevonden om zich tegoed te doen aan al die heerlijk malse plantjes… En dat is nou net niet de bedoeling! Deze klus hoopt zijn einde deze week nog te vinden. Aan de welwillende medewerkers zal het in ieder geval niet liggen. Bij het plaatsen van de omheining zijn ze al van alles tegengekomen: brandnetels, bramen en schurend hekwerk. Maar  ze geven niet op; de omheining komt er!

De tunnels staan weer en zijn inmiddels vol geplant met tomaten, komkommers, sla en aubergines. In de tunnels is het lekker warm voor onze groenten. Dat was goed te merken tijdens de warme dagen van afgelopen tijd, de thermometer stond op standje SAMBAL in de tunnels. Lekker heet!

Iedere ochtend maken we nu een rondje door de tunnels om te zien hoe al die mooie smaken zich ontwikkelen. Wat een genot op de vroege morgen!

Bloemen in zicht
Dat wil zeggen: de Dahlia’s zijn terug van hun overwinteringstek en staan inmiddels netjes uitgeplant in de voortuin. Vergezeld door de kruiden gaan zij hun uiterste best doen om er dit jaar weer een waar bloemenfestijn van te maken.

Medewerkers van Ut Rooie Bietje
Ten slotte de allerbelangrijkste ingrediënten van onze tuinderij: onze medewerkers! Dat is pas echt een feestje om te zien: samen bouwen en verbouwen, met een lach en soms met een nodige traan die daarna weer verdwijnt en overgaat in een gevoel van blijdschap. Trots als pauwen lopen we hier rond en proberen het beste uit de dag én van het land te halen.

Kom gerust zelf eens proeven, voelen en beleven. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je een kijkje nemen in de winkel. Wij staan klaar met een glimlach  en vertellen graag het verhaal van Ut Rooie Bietje, want dat is wat onze biologische groenten zo bijzonder maakt!